Kulttuuritalo

Kulttuuritalo Päiväkoti on kodikas ja uniikki yhdistelmä avoimia työ- ja residenssitiloja. Rauhallinen saariympäristö ja vanha hirsitalo toivottaa taiteilijat ja luovien alojen tekijät tervetulleiksi yhteisölliseen työympäristöön. Kulttuuritalo Päiväkodin avoimet kulttuuritapahtumat ovat tarkoitettuja kaikille.

Historia

Kulttuuritalo Päiväkoti sijaitsee Hailuodon kylällä. 1930-luvulla  valmistunut ja ”Lottalaksi” kutsuttu kulttuurihistoriallisesti arvokas hirsitalo on toiminut mm. lottakahvilana, synnytyssairaalana syksyllä 1945, neuvolana ja päiväkotina.

Henkilökunta

Taiteellinen johtaja: Aki Roukala
Tuottaja: Sanna Roukala

Kulttuuritalo Päiväkotia hallinnoi Kulttuuriyhdistys Päiväkoti ry. Ylläpidämme residenssi- ja työskentelytiloja luovilla aloilla työskentelevien sekä taiteilijoiden käyttöön. Kulttuuriyhdistys Päiväkoti ry. tuottaa myös kulttuuri- ja taidetapahtumia.

Ryhdy kannatusjäseneksi

Voit tukea yhdistyksemme ja Kulttuuritalo Päiväkodin toimintaa liittymällä kannatusjäseneksi. Kannatusjäsenmaksu on 10€/vuosi. Lähetä meille vapaamuotoinen sähköposti (info@nullkulttuuritalopaivakoti.fi) ja paluupostissa lähetämme sinulle jäsenmaksutiedot.  Kiitos tuestasi.

Yhdistyksen hallituksen jäsenet:

Aki Roukala, pj (taiteellinen johtaja, manageri, valokuvaaja)
Pietari Pyykönen (luova johtaja ja artistimanageri)
Juho Kauhanen (muusikko-tuottaja)

Hailuoto

Perämeren suurin saari. Kansallismaisemaa hallitsevat dyynihiekkarannat, mäntymetsiköt ja laajat jäkäliköt.  Vanhat kalastajakylät ja majakka muistuttavat vahvasta kalastus- ja merenkulun perinteestä. Idyllisessä Hailuodossa vakituisia asukkaita on vain tuhat. Hailuoto on jo yli sadan vuoden ajan ollut tunnettu niin vierailevista kuin saaressa asuvista taiteilijoista ja kirjailijoista.

Saapuminen

Hailuotoon kuljetaan lautalla Oulunsalosta. Lautta liikennöi noin tunnin välein. Linja-auto kulkee Oulusta Hailuotoon päivittäin. Saapuessasi Kulttuuritalo Päiväkotiin linja-autolla, jää pois Seo-huoltoasemasta seuraavalla pysäkillä ja olet perillä.

 

Ta­pah­tu­mat

Ajankohtaista

Tulevat tapahtumat:

Biisileiri laulaja-lauluntekijöille la 22.- su 23.2.2022
Haku auki 20.12. saakka
Kulttuuritalo Päiväkodin leirit saavat jatkoa. Järjestyksessään toinen biisileiri pidetään talvisessa Hailuodossa 22.-23.1.2022. Biisileiri on lauluntekijöille ja -kirjoittajille suunnattu leiri, jossa etsitään omia vahvuuksia ja kehitytään biisintekijöinä. Työskentely tapahtuu ohjatusti sekä ryhmissä että itsenäisesti Kulttuuritalo Päiväkodin tunnelmallisissa tiloissa. Osallistujat saavat myös henkilökohtaista palautetta ohjaajilta. Kaksipäiväisen biisileirin ohjaajina toimivat laulaja-lauluntekijät Iisa Pajula ja Samuli Putro.

Iisa Pajula (Iisa) on helsinkiläinen laulaja–lauluntekijä, esiintyvä artisti ja kirjoittaja. Hän on toiminut useissa rooleissa musiikin parissa vuodesta 2005: neljä levyä julkaisseena sooloartistina, house writerina, Regina-yhtyeen solistina jne. Iisan sanoituksia ovat levyttäneet lukuisat suomalaiset eturivin artistit. Syksyllä 2021 julkaistiin Iisan ensimmäinen, sanoittamista ja tunneherkkyyttä omaelämäkerrallisesti käsittelevä kirja ”Itke, kirjoita, laula – Kaikki sanoittamani tunteet” (Nemo).

Samuli Putro on yksi Suomen menestyneimmistä lauluntekijöistä, jonka seitsemäs sooloalbumi Keskellä kesää julkaistiin tänä vuonna.  Putro on parhaillaan kiertueella uusimman levynsä tiimoilta. Hailuoto on Putrolle ennestään tuttu saari, jossa hän kirjoitti uusimman albuminsa kappaleita ja toimi myös ohjaajana Kulttuuritalo Päiväkodin ensimmäisellä biisileirillä kesällä 2020.

Biisileirille valitaan hakemusten perusteella 12 biisintekijää. Lähetä vapaamuotoinen hakemus 20.12.2021 mennessä osoitteeseen info@nullkulttuuritalopaivakoti.fi
Kerro hakemuksessasi julkaistuista kappaleistasi sekä mahdollisesta co-write kokemuksestasi.  Liitä hakemukseesi CV.

Biisileirin hinta on 250 eur/henkilö. Hinta sisältää yhteismajoituksen (2-3 hengen huoneissa) Hailuodon Majakkapihan Tuvassa Marjaniemessä ja aamiaisen.

Menneitä tapahtumia 2018-2021:

– Kirjoittajaleiri Hailuodossa 11.–13.6.2021. Kustannusyhtiö Kosmos x Kulttuuritalo Päiväkoti. Leirin vetäjinä toimivat kirjailijat Emmi-Liia Sjöholm ja Helmi Kekkonen.
– Villifestivaali Pikku-Pyhävaaralla ja Oulangan kansallispuistossa 21.-22.8.2020. 
– Biisileiri 16.-19.7. Yona ja Samuli Putro
–  8.2.2020 Mariska-live olutjooga
– Viitasen Piian soolokonsertti Hailuodon kirkossa 4.1.2020 klo.
– 10.8. Sähkötanssit; Samuli Putro
– 8.2.2020 Mariska-live jooga 
– 8.6. Kesäkauden avajaiset; lasten nukketeatteri esitys ja laatikkoviljelyä
– 11.5. Kokokehon Yinjoogapäivä
– Lempi -lukupiiri kirjan ja ruusun päivänä 23.4. 
– Oma ääni -kaunokirjallisuuden Kulttuuriklinikka 14.4.; Essi Kummu ja Piritta Mäntyjärvi
– Kulttuurisauna 8.3. laulaja-lauluntekijä Pihla Heikintytär
– Yhteisöllinen dokumentaarisen valokuvauksen portfoliopäivä valokuvaajille su 4.11. Vetäjänä dokumentaarisen valokuvauksen asiantuntija, valokuvaaja, kustantaja Hannamari Shakya
– Kulttuurisauna ke 3.10. klo. 18-20 vieraana laulaja-lauluntekijä Sophia Mitiku.
– Joogalauantai 22.9.2018.
– Sähkötanssit perjantaina 24.8.2018.
– Meri-ilta torstaina 21.6. klo. 18-20.
– Hailuodon kesäkauden avajaiset 9.6.
– Kulttuurisauna toukokuussa, ke 30.5. klo.18-20. Vieraana espanjan- ja katalaaninkielisen kaunokirjallisuuden kääntäjä Satu Ekman.
– 26.5. Tanssija-koreografi Liisa Heikkisen Jättiläinen -teoksen ohessa väliaikanäytös.
– Pyöränhuoltopäivä lauantaina 19.5. klo. 11-16 (yhteistyössä Hailuodon 4H)
– Hailuoto-seuran Hälli-päivä 24.3.2018
– Sanoittaja-klinikka 25.2. Vetäjänä laulaja, säveltäjä, sanoittaja Mariska
– Yinjoogaviikonloppu 24.-25.2. Järjestäjänä Kokokeho.

Menneitä tapahtumia 2017:
– Kulttuurisauna keskiviikkona 17.1.2018. Vieraana palkitu luontokuvaaja Esko Pitkänen.
– Luovan valokuvauksen -klinikka, vetäjinä valokuvaajat Juuso Westerlund ja Aki Roukala
– Suuri Runoilta to 23.11. klo. 18-20
– Toimittajaklinikka 4.11.vetäjänä Long Playn toimittaja Ilkka Karisto
– Kulttuurisauna 6.10. vieraana Mirel Wagner
– HailuotOpen pingisturnaus, lähiruokaa ja dj 25.8.
– Kulttuurisauna 16.8. vieraana Marjut Paulaharju
– Avoimet ovet 4.7.

Hankkeet

Kulttuuritalo Päiväkodin peruskorjausta (60%) ja Dagis kehittämishanketta (80%) on tukenut Nouseva Rannikkoseutu ry:n Leader-ryhmä sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Tuki on myönnetty Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Tällä hetkellä toimintaamme tukee SKR (koronatuki yhteisöille) ajanjaksolla 1.1.-31.12.2021

Aiemmin myönnetyt apurahat:

Opetus- ja kulttuuriministeriön koronatuki yhteisöille (1.6.-31.12.2020)
Taiken toiminta-avustus yhteisöille
SKR apuraha

Työtilat

Talon alakerta on avointa työskentelytilaa. Työtiloissa on huippunopea langaton yhteys. Käytössä on lisäksi hyvin varusteltu avokeittiö.
Hinnasto:
20€/pvä, 50€/vko, 200€/kk (sis.kahvi+tee)

Kysy työtilaa 

Kokoushuone

Kokoushuone sopii pienten tilaisuuksien, kuten kokousten, työpajojen tai luentojen järjestämiseen. Kokoustila soveltuu parhaiten 10-12 hengelle, mutta on muokattavissa myös isommalle määrälle. Tilan varustukseen kuuluu videotykki ja valkokangas. Tilassa myös takka. Kokoustilan vuokraan kuuluu myös halutessa pihasaunan käyttö omatoimisesti lämmitettynä.

Hinnasto :

½ päivää: 100€ (sis. kahvi ja tee itsepalveluperiaatteella). Huom. hinta max. 12:ta henkilölle
1 päivä: 200€ (sis. kahvi ja tee itsepalveluperiaatteella ) Huom. hinta max. 12:ta henkilölle

Varaa kokoustila

Pihasauna

Kulttuuritalo Päiväkodin pihapiirissä on lähes satavuotias puusauna.  Sauna on vuokrattavissa esim. kokoustilojen yhteydessä. Residenssivieraanamme sauna on vapaassa käytössäsi.

Residenssi

Residenssi taiteilijoille ja luovien alojen tekijöille. Residenssihuoneet sijaitsevat talon yläkerrassa. Kylpyhuone- ja wc-tilat sijaitsevat käytävällä huoneiden vieressä. Hyvin varusteltu alakerran keittiö, avoimet työtilat,  pihasauna  ja Pelagon pyörät ovat residenssivieraiden vapaassa käytössä. Muusikoille ja äänityöläisille tiloissamme on omatoimiseen käyttöön ”Maailman pienin studio”. (Huom. Tiloissamme ei ole kuvataiteilijoille soveltuvia työtiloja.) Alakerrassa sijaitsee yhden hengen hirsiseinäinen residenssihuoneemme Lillan. Lillan ei näy varauskalenterissa. Lillanin vapaita viikkoja voi tiedustella sähköpostitse.

Hinnat:
Novelli ja Nokturni 250€/vko 380€/2vkoa 530e/kk (kahden hengen majottuessa samassa huoneessa +30€/vko)
Lillan 210€/vko, 320€/2vkoa

Nokturni

mus. lyhyt, öistä tunnelmaa heijastava sävellys”

Nokturnia  (n. 45m2) koristaa Klaus Haapaniemen öisistä kukinnoista inspiraationsa saanut tapetti. Futonpatjat, peitot ja tyynyt ovat Porin Villa & Peitteen ekologisesti ja eettisesti valmistamat. Vuokra 250€/vko 380€/2vkoa 530e/kk (kahden hengen majoittuessa samassa huoneessa laskutamme +30€/vko). Hinnat päivittyneet 1.8.2021 alkaen. Residenssin vaihtopäivä on aina perjantai.

Huoneen varustelu:

 • artesaanityöpöytä
 • hengittävä  futonpatja
 • nukkujan mukaan muotoutuva luonnonkumisijauspatja
 • puuvillapeitto ja villatyynyt
 • vuodevaatteet
 • pyyhkeet
 • nopea, langaton valokuituyhteys

Varaustilanne

Novelli

”lyhyt, suorasanainen, sepitteinen kertomus”

Novelli on valoisa huone (n. 45m2), jossa tunnelmaa luo Klaus Haapaniemen lumoava ”Grasshopper” tapetti.  Futonpatjat, peitot ja tyynyt ovat Porin Villa & Peitteen ekologisesti ja eettisesti valmistamat. Vuokra 250€/vko 380€/2vkoa 530e/kk (kahden hengen majottuessa samassa huoneessa laskutamme +30€/vko). Hinnat päivittyneet 1.8.2021 alkaen.  Residenssin vaihtopäivä on aina perjantai.

Huoneen varustelu:

 • artesaanityöpöytä
 • hengittävä futonpatja
 • nukkujan mukaan muotoutuva luonnonkumisijauspatja
 • puuvillapeitto ja villatyynyt
 • vuodevaatteet
 • pyyhkeet
 • nopea, langaton valokuituyhteys

Varaustilanne

Haku

Residensseihin on jatkuva, avoin haku. Ilmoitathan hakemuksessa toiveen oleskelun pituudesta ja millä alalla toimit. Liitä hakemukseesi portfolio/cv ja lyhyt työsuunnitelma residenssijaksolle. Residenssihuone on ensisijaisesti tarkoitettu yhdelle henkilölle. Samaan huoneeseen voi kuitenkin hakea kaksi henkilöä, jos molemmat lähettävät hakemukset tai yhteishakemuksen.

Vuokra 220€/vko, 350/kaksi viikkoa, 500€/kk

Hae residenssiin

 

MAA­IL­MAN PI­E­NIN STU­DI­O

Studio

”Maailman pienin studio” on laulaja-lauluntekijöille ja äänityöläisille kustomoitu, pienen pieni studiotila. Residenssivieraat ja Kulttuuritalon asiakkaat voivat äänittää studiossa vokaaleja ja yksittäisiä instrumentteja. Varaukset ja tiedustelut: info@nullkulttuuritalopaivakoti.fi

Tekniikka

– iMac 27″ 5K 3,3
– Pro Tools 12
– Universal Audio Apollo 8 audio interface
– Kajaani UT MIX 12 channel (huom. Kajaanipöytä on yhteiskäytössä Wolfbeat Studion kanssa. Mikäli tarvitset nimenomaan kajaanipöytää studiotyöskentelyssä, niin tarkastathan ennen residenssijaksoa henkilökunnalta, että kajaanipöytä on saatavilla)
– AKG c414 XLII microphones
– Genelec 8030A speakers

Hinnasto

Studion vuokra 100€/pvä (huom. käyttö omatoimisesti). Studion käyttö sisältyy residenssin hintaan.

Varaa ”Maailman pienin studio”

Yh­te­ys

info@nullkulttuuritalopaivakoti.fi
puh. 040 544 64 93

Haapalantie 4
90480 Hailuoto

Puhelimitse olemme tavoitettavissa arkisin pääsääntöisesti klo. 9-16.
Muina aikoina tavoitat meidät sähköpostilla.

Liity Kulttuuritalo Päiväkodin postituslistalle.

Saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja tapahtumistamme.