Kulttuuritalo

Kulttuuritalo Päiväkoti on kodikas ja uniikki yhdistelmä avoimia työ- ja residenssitiloja. Rauhallinen saariympäristö ja vanha hirsitalo toivottaa taiteilijat ja luovien alojen tekijät tervetulleiksi yhteisölliseen työympäristöön. Kulttuuritalo Päiväkodin avoimet kulttuuritapahtumat ovat tarkoitettuja kaikille.

Historia

Ajatuksella entisöity Kulttuuritalo Päiväkoti sijaitsee keskeisellä paikalla Hailuodon kylällä. Alun perin 1930-luvun loppupuolella valmistunut ja ”Lottalaksi” kutsuttu kulttuurihistoriallisesti arvokas hirsitalo on toiminut mm. lottakahvilana, väliaikaisena synnytyssairaalana syksyllä 1945, neuvolana, terveyskeskuksena, asuntoina ja päiväkotina.

Henkilökunta

Taiteellinen johtaja: Aki Roukala
Tuottaja: Sanna Roukala
Talonmies: Esko Tervo

Kulttuuritalo Päiväkotia hallinnoi Kulttuuriyhdistys Päiväkoti ry. Ylläpidämme residenssi- ja työskentelytiloja luovilla aloilla työskentelevien sekä taiteilijoiden käyttöön. Kulttuuriyhdistys Päiväkoti ry. tuottaa myös kulttuuri- ja taidetapahtumia.

Ryhdy kannatusjäseneksi

Voit tukea yhdistyksemme ja Kulttuuritalo Päiväkodin toimintaa liittymällä kannatusjäseneksi. Kannatusjäsenmaksu on 10€/vuosi. Järjestämme kannatusjäsenille vuosittain jäsenillan Kulttuuritalo Päiväkodilla. Kannatusjäseneksi voit ryhtyä lähettämällä meille vapaamuotoisen sähköpostin (info@nullkulttuuritalopaivakoti.fi) ja paluupostissa lähetämme sinulle jäsenmaksutiedot.  Kiitos tuestasi.

Yhdistyksen hallituksen jäsenet:

Aki Roukala, pj (taiteellinen johtaja, manageri, valokuvaaja)
Pietari Pyykönen (luova johtaja ja artistimanageri)
Juho Kauhanen (muusikko-tuottaja)

Hailuoto

Hailuoto on Perämeren suurin saari. Kansallismaisemaa hallitsevat valkeat dyynihiekkarannat, mäntymetsiköt ja laajat jäkäliköt.  Vanhat kalastajakylät ja vuonna 1872 valmistunut majakka muistuttavat vahvasta kalastus- ja merenkulun perinteestä. Idyllisessä Hailuodossa vakituisia asukkaita on vain tuhat.

Hailuoto on jo yli sadan vuoden ajan ollut tunnettu niin vierailevista kuin saaressa asuvista taiteilijoista ja kirjailijoista. Ensimmäiset taiteilijavieraat saapuivat saareen jo 1910-luvulla. Hailuoto tunnetaan myös monimuotoisista kulttuuritapahtumistaan, kuten Bättre Folk -festivaalista sekä Hailuodon teatterifestivaalista.

Saapuminen

Hailuotoon kuljetaan lautalla Oulunsalosta. Lautta liikennöi noin tunnin välein. Linja-auto kulkee Oulusta Hailuotoon päivittäin. Saapuessasi Kulttuuritalo Päiväkotiin linja-autolla, jää pois Seo-huoltoasemasta seuraavalla pysäkillä ja olet perillä.

 

Ta­pah­tu­mat

Ajankohtaista

Tulevia tapahtumia:

Yhteisöllinen dokumentaarisen valokuvauksen portfoliopäivä valokuvaajille su 4.11. Vetäjänä dokumentaarisen valokuvauksen asiantuntija, valokuvaaja, kustantaja Hannamari Shakya. Hae mukaan lähettämällä cv, avoin hakemus ja pdf-kuva meneillään olevasta tai menneestä projektista: info@nullkulttuuritalopaivakoti.fi Haku päättyy 19.10.

Menneitä tapahtumia 2018:

Kulttuurisauna ke 3.10. klo. 18-20 vieraana laulaja-lauluntekijä Sophia Mitiku.

Kokokehon järjestämä joogalauantai 22.9.2018. Muutama peruutuspaikka jäljellä. Tiedustelut: liisa.sonkamuotka@nullkokokeho.fi

”Sähkötanssit” perjantaina 24.8.2018. klo. 18.oo pihapiirissä.

Meri-ilta torstaina 21.6. klo. 18-20. Puhetta merestä ja merenkulusta ennen vanhaan. Haastateltavana ”Laivakoiria ja muita meritarinoita” -teoksen luotolaismiehiä.

Hailuodon kesäkauden avajaisissa 9.6. Kulttuuritalo Päiväkodilla yleinen saunavuoro klo. 13 alkaen.

Kulttuurisauna toukokuussa, ke 30.5. klo.18-20. Vieraana espanjan- ja katalaaninkielisen kaunokirjallisuuden kääntäjä Satu Ekman.

26.5. Tanssija-koreografi Liisa Heikkisen  Jättiläinen -teoksen ohessa ”väliaikanäytöksenä”  Hailuotolaisten lasten ja nuorten tanssivideo, jonka ohjauksesta on vastannut Tiina Sainila.

Pyöränhuoltopäivä lauantaina 19.5. klo. 11-16 (yhteistyössä Hailuodon 4H)

Hailuoto-seuran Hälli päivä 24.3.2018

Sanoittaja-klinikka 25.2. klo:13-17. Vetäjänä laulaja, säveltäjä, sanoittaja Mariska.

Yinjoogaviikonloppu 24.-25.2. Järjestäjänä Kokokeho.

Menneitä tapahtumia 2017:

Kulttuurisauna keskiviikkona 17.1.2018 klo. 18-20. Vieraana palkittu hailuotolainen luontokuvaaja Esko Pitkänen.

Luovan valokuvauksen -klinikka 2.12. klo. 13-18 vetäjinä valokuvaajat Juuso Westerlund ja Aki Roukala

Suuri Runoilta to 23.11. klo. 18-20

Toimittajaklinikka 4.11.vetäjänä Long Playn toimittaja Ilkka Karisto

Kulttuurisauna  6.10. vieraana Mirel Wagner

HailuotOpen pingisturnaus, lähiruokaa ja dj  25.8.

Kulttuurisauna 16.8. vieraana Marjut Paulaharju

Avoimet ovet 4.7.

 

 

 

 

Hankkeet

Kulttuuritalo Päiväkodin peruskorjausta (60%) ja Dagis kehittämishanketta (80%) on tukenut Nouseva Rannikkoseutu ry:n Leader-ryhmä sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Tuki on myönnetty Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Työtilat

Talon alakerta on avointa työskentelytilaa. Työtiloissa on huippunopea langaton yhteys. Käytössä on lisäksi hyvin varusteltu avokeittiö.
Hinnasto:
20€/pvä, 50€/vko, 100€/kk (sis.kahvi+tee)

Kysy työtilaa 

Kokoushuone

Kokoushuone sopii pienten tilaisuuksien, kuten kokousten, työpajojen tai luentojen järjestämiseen. Kokoustila soveltuu parhaiten 10-12 hengelle, mutta on muokattavissa myös isommalle määrälle. Tilan varustukseen kuuluu videotykki ja valkokangas. Tilassa myös takka. Kokoustilan vuokraan kuuluu myös halutessa pihasaunan käyttö omatoimisesti lämmitettynä.

Hinnasto :

½ päivää: 100€ (sis. kahvi ja tee itsepalveluperiaatteella). Huom. hinta max. 12:ta henkilölle
1 päivä: 200€ (sis. kahvi ja tee itsepalveluperiaatteella ) Huom. hinta max. 12:ta henkilölle

Varaa kokoustila

Pihasauna

Kulttuuritalo Päiväkodin pihapiirissä on lähes satavuotias puusauna.  Sauna on vuokrattavissa esim. kokoustilojen yhteydessä. Residenssivieraanamme sauna on vapaassa käytössäsi.

Residenssi

Tarjoamme lyhytaikaisia residenssejä luovan työn tekijöille ja taiteilijoille. Residenssihuoneet (n. 50m2) sijaitsevat talon yläkerrassa. Modernit kylpyhuone- ja wc-tilat sijaitsevat käytävällä huoneiden vieressä. Hyvin varusteltu alakerran keittiö, avoimet työtilat ja pihasauna  sekä Pelagon pyörät ovat residenssivieraiden vapaassa käytössä. Muusikoille ja äänityöläisille tiloissamme on ”Maailman pienin studio”. Alakerran työtiloissa työskentelee arkisin luovan alan tekijöitä.

Nokturni

mus. lyhyt, öistä tunnelmaa heijastava sävellys”

Nokturni on avara huone, jota koristaa Klaus Haapaniemen öisistä kukinnoista inspiraationsa saanut tapetti. Työpöytä on paikallisen puusepän käsialaa. Huoneen 140cm leveä futonvuode sopii myös futoniin tottumattomille. Futonpatjat, peitot ja tyynyt ovat Porin Villa & Peitteen ekologisesti ja eettisesti valmistamat. Vuokra 220€/vko, 350€/2 vkoa ja 500€/kk. Residenssin vaihtopäivä on aina perjantai.

Huoneen varustelu:

 • artesaanityöpöytä
 • hengittävä futonpatja
 • nukkujan mukaan muotoutuva luonnonkumisijauspatja
 • puuvillapeitto ja villatyynyt
 • vuodevaatteet
 • pyyhkeet
 • nopea, langaton valokuituyhteys

Varaustilanne

Novelli

”lyhyt, suorasanainen, sepitteinen kertomus”

Novelli on valoisa huone, jossa tunnelmaa luo Klaus Haapaniemen lumoava ”Grasshopper” tapetti. Työpöytä on paikallisen puusepän käsialaa. Huoneen 140cm leveä futonvuode sopii myös futoniin tottumattomille. Futonpatjat, peitot ja tyynyt ovat Porin Villa & Peitteen ekologisesti ja eettisesti valmistamat. Vuokra 220€/vko, 350€/ 2vkoa ja 500€/kk. Residenssin vaihtopäivä on aina perjantai.

Huoneen varustelu:

 • artesaanityöpöytä
 • hengittävä futonpatja
 • nukkujan mukaan muotoutuva luonnonkumisijauspatja
 • puuvillapeitto ja villatyynyt
 • vuodevaatteet
 • pyyhkeet
 • nopea, langaton valokuituyhteys

Varaustilanne

Haku

Residensseihin on jatkuva, avoin haku. Ilmoitathan hakemuksessa toiveen oleskelun pituudesta ja millä alalla toimit. Liitä hakemukseesi portfolio/cv ja lyhyt työsuunnitelma residenssijaksolle. Residenssihuone on ensisijaisesti tarkoitettu yhdelle henkilölle. Samaan huoneeseen voi kuitenkin hakea kaksi henkilöä, jos molemmat lähettävät hakemukset tai yhteishakemuksen.

Vuokra 220€/vko, 350/kaksi viikkoa, 500€/kk

Hae residenssiin

 

MAA­IL­MAN PI­E­NIN STU­DI­O

Studio

”Maailman pienin studio” on laulaja-lauluntekijöille ja äänityöläisille kustomoitu, pienen pieni studiotila. Residenssivieraat ja Kulttuuritalon asiakkaat voivat äänittää studiossa vokaaleja ja yksittäisiä instrumentteja. Varaukset ja tiedustelut: info@nullkulttuuritalopaivakoti.fi

Tekniikka

– iMac 27″ 5K 3,3
– Pro Tools 12
– Universal Audio Apollo 8 audio interface
– Kajaani UT MIX 12 channel
– AKG c414 XLII microphones
– Genelec 8030A speakers

Hinnasto

Studion vuokra 100€/pvä (huom. käyttö omatoimisesti). Studion käyttö sisältyy residenssin hintaan.

Varaa ”Maailman pienin studio”

Yh­te­ys

info@nullkulttuuritalopaivakoti.fi
puh. 040 041 7756

Haapalantie 4
90480 Hailuoto

Puhelimitse olemme tavoitettavissa arkisin pääsääntöisesti klo. 10-14.
Muina aikoina tavoitat meidät sähköpostilla.

Liity Kulttuuritalo Päiväkodin postituslistalle.

Saat ajankohtaista tietoa toiminnastamme ja tapahtumistamme.